Сите го правиме тоа: Зошто не треба двапати да зовривате кафе-вода

152

Кога набрзина ставаме вода за кафе или чај, често се случува да ја паметиме само кога ќе ја снема речиси целата вода.

Повеќето од нас само додаваат нова вода во веќе зовриената вода и го варат кафето. Сепак, експертите тврдат дека оваа навика двапати да се вари вода за кафе е исклучително штетна. Тие препорачуваат што поскоро да се ослободиме од него, пишува извештај .

Дури и здравите минерали на овој начин стануваат штетни. Тоа јасно се гледа во примерот на калциумот, кој на овој начин создава бигор. Истражувањата покажуваат дека двојното вриење ги зголемува арсенот, нитратите и флуорот во водата. Тоа е многу штетно за телото.

Светската здравствена организација предупреди дека најголемата опасност во ваквата вода за пиење е високата количина на арсен. Може да доведе до труење, проблеми со органите за варење, дијабетес и кардиоваскуларни заболувања.

Повеќето луѓе премногу го мешаат своето кафе. Тоа е она што најчесто му го убива вкусот и ја уништува пената. Исто така, грешка е да се заслади кафето откако веќе е сварено, бидејќи треба повторно да се меша. Ако сакате слатко кафе, додадете шеќер во кафето на почетокот, кога водата е сеуште ладна.

Сега кога ги знаете најдобрите трикови, побрзајте да ја набавите вашата шолја свежо мелено кафе и да уживате во совршената полнота на арома и вкус на најубавиот оживувачки пијалок!

Претходна вестСопругот на Ана се соочува со смртна казна за нејзиното убиство: Проширено обвинение против Давид
Следна вестВИДЕО: Инцидент на Комисијата за финансирање и буџет, милиметри до физичка пресметка меѓу пратеници