КОНКУРС за ИНФОРМА

Драги млади и сите што се чувствувате така.

Тимот на Информа се проширува!

Ние сме мала екипа со големи соништа, па сакаме и екипата да ни стане поголема, за да ни се прошират и соништата.

Што бараме?

 • млади луѓе (не се мисли на ограничување во години, туку на состојба на духот);
 • желба за работа со млади – тинејџери и деца;
 • Open minded луѓе, без предрасуди;
 • желба за говорење на вистината и само вистината и ништо друго освен вистината;
 • да се има поим за истражувачко новинарство, би било добро;
 • да не Ви е испран мозокот од политичките партии во Македонија и да имате политичка култура;
 • да не се согласувате да читате туѓи текстови, туку сами да ги создавате;
 • да не примате порачки за прилози;
 • може да сте било каде од Македонија, потребни ни се и локални соработници;
 • голема желба за зголемување на свеста и информираноста на младите луѓе во Македонија (и пошироко);

Кои се способни да истражуваат без копирање, без нарачки и притисоци.

Што нудиме?

 • $, €, £, ¥ (плата);
 • Флексибилно или полно работно време, по ваш извор;
 • Работа од твојот град, огласот важи за цела Македонија;
 • Ценење на идејата како движечка сила;
 • Пријатна работна атмосфера во ОХО;
 • Да Ве гледаат роднините и пријателите на Телевизија и Интернет;

Како да аплицирате?

 • Испрати ја својата кратка биографија и слика на е-маил: informa@oxo.org.mk

Најдоцна до 31 јануари во штотуку започнатава 2017 година.

Ве очекуваме!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s